Wildlands krijgt in 2018 een achtbaan

Emmen - Wildlands is toe aan de volgende stap. Volgend jaar wordt het avonturenpark in Emmen verrijkt met een heuse achtbaan.

Volgens directeur Frankwin van Beers is de tijd rijp voor een nieuwe attractie. Het gaat om een zogenoemde dubbele family boomerang coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het gaat om een dubbele baan zonder inversies, waarin passagiers van twee treinen tegelijk met elkaar kunnen racen.

Per uur kunnen 1100 passagiers plaatsnemen in de nieuwe aanwinst. De achtbaan wordt niet hoger dan 20 meter en komt te liggen tussen parkeerplaats Emmen-Zuid en de savanne van themagebied Serenga. Een stukje grond wordt hiervoor speciaal bij het park aangetrokken. Het is nog niet bekend op welke datum de achtbaan opent. Inmiddels is er al een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw.

Wildlands Hotel

De komst van de rollercoaster wordt de eerste, grote uitbreiding die niet direct iets met dieren te maken heeft. Wildlands hoopt met deze stap een stukje spektakel te bieden voor hun publiek. De beslissing om een nieuwe, grote attractie te openen valt verrassend snel. Vorig jaar december meldde Van Beers in deze krant dat die er pas in 2018, uiterlijk 2019 zou komen. Ook ziet hij de komst van eigen Wildlands Hotel wel zitten, hoewel het park het initiatief daarvoor liever aan de markt laat. 'Als een hotelketen zich meldt, dan willen we graag praten.'