Palissaderun is zeer geslaagd met 450 deelnemers

Coevorden – Zo’n 450 deelnemers verschenen vanmiddag aan de start van de eerste Palissaderun Coevorden. Zij legden een parcours van 7,5 kilometer af en troffen maar liefst 34 obstakels aan tijdens deze barre tocht.

Warmte speelde een belangrijke rol en daarom had de organisatie, serviceclub Ronde Tafel, gezorgd voor waterpunten onderweg en kregen de deelnemers verkoeling dankzij diverse waterobstakels. De route voerde door en rond de wijken Klinkenvlier en Ossehaar. De start en finish waren op het terrein van Raptim op sportpark Klinkenvlier.

Voorzitter Arjan Pot verrichtte om 12.30 uur de openingshandeling. De deelnemers gingen in groepen van 75 personen weg, de laatste groep vertrok om 14.00 uur. Direct na de start wachtte de eerste hindernis: onder het podium door kruipend gingen de deelnemers weg. Al snel werd het deelnemersveld uit elkaar geslagen. Onderweg werd hier en daar gepuft: 'Ik kan niet meer'. Enkele deelnemers smokkelden hier en daar wat bij de obstakels. Op het terrein van Raptim, net voor de finish, wachtte het laatste obstakel.

Op diverse punten stond publiek de deelnemers aan te moedigen. De organisatie en de deelnemers kijken ongetwijfeld terug op een geslaagd evenement. De naam van het evenement verwijst naar het kunstwerk Palissade in de wijk Ossehaar.

Meer informatie staat op www.palissaderun.nl en op Facebook.