Organisatie doet aftrap voor SamenLoop voor Hoop

Aalden / Zweeloo - De kick-off van SamenLoop voor Hoop in Aalden en Zweeloo is een feit. Het startsein werd woensdagavond gegeven in 't Hoes van Hol-An in Oud-Aalden. Met deze loop wordt geld bijeengebracht voor KWF Kankerbestrijding.

Tijdens de avond werd de organisatie voorgesteld, die groepsgewijs allerlei zaken voorbereidt. De SamenLoop voor Hoop vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober op de Brink in Oud-Aalden. Het gaat om een estafette van 24 uur. Daarnaast is er een jeugdloop; die duurt geen 24 uur, maar 24 minuten.

Er hebben zich reeds diverse teams gemeld. Woensdagavond was de aanmelding van Team Sweel het officiële startsein. Onlangs zegden Steven Rutgers en Martin de Ruiter, longartsen van de Treant Zorggroep, steun toe om van de SamenLoop een succes te maken. Martin de Ruiter was gisteravond aanwezig. Ook present was Jaap Boer van Sigrid's Garden uit Emmen.

Elk team bestaat uit tien tot vijftien personen. Tevoren zamelen alle deelnemers geld in voo het goede doel. Er zijn al heel wat vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Met name voor teamwerving en sponsoring worden nog extra mensen gezocht.

Meer informatie staat op website van SamenLoop voor Hoop en op Facebook.