Zwinderen viert achthonderdjarig bestaan

Zwinderen - Het dorp Zwinderen viert feest van 28 juni tot en met 2 juli. Een bijzonder feest, want het dorp bestaat maar liefst achthonderd jaar.

De organisatie bestaat uit Johanna Kelder, Kees Geertsema, Janna Huurneman, Sendy Stevens, Sjanoeke Kregel, Jolanda Koops, Louis Leverdingen, André Schonewille en René Koops. Dit gezelschap is al lang bezig met de voorbereidingen. De activiteiten spelen zich af in een feesttent bij het dorpshuis aan de Markeweg.

Het feest begint op de woensdag om 14.30 uur met een roofvogelact en schminken voor de kinderen. Daarna gaat de tentoonstelling van start. Om 15.30 uur is er een volleybaltoernooi voor de jeugd, om 19.00 uur gevolgd door een stratenvolleybaltoernooi. Die dag verzorgt de gymnastiekvereniging uit Oosterhesselen een training. Er is op donderdag van 15.00 tot 17.00 uur een springkussenfestijn en er staat een stormbaan. Kees van Dijk uit Gees verzorgt vanaf 20.00 uur een lezing over de historie van Zwinderen.

De vrijdagavond staat in het teken van een bonte avond met als thema 'Televisie' en een playbackshow. Teams uit diverse straten zorgen voor de invulling. Voor zaterdag staan een viswedstrijd voor de jeugd van hengelsportvereniging 't Voorntje (vanaf 10.00 uur), een vossenjacht voor de jeugd (14.00-15.30 uur), spuitvoetbal met medewerking van de plaatselijke brandweer (16.00-17.00 uur) en een feestavond (vanaf 20.30 uur) met livemuziek van The Evening Stars op het programma. Alleen voor de feestavond geldt een entreeprijs.

Het feest wordt zondag 2 juli vanaf 11.30 uur besloten met een springkussenfestijn en een dorpsbrunch, waarna de activiteiten rond 12.30 uur worden afgesloten. De brunch wordt mogelijk gemaakt door Boermarke Zwinderen.

Tentoonstelling

In het dorpshuis is van woensdag tot en met zaterdag is er een tentoonstelling in het dorpshuis. Die is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Te zien zijn foto's, filmpjes, ansichtkaarten en krantenknipsels. Historische Vereniging Klenckerheugte geeft deze maand een tijdschrift uit, dat geheel gewijd is aan Zwinderen.
Zwinderen is best trots op het jubileum en bij elke ingangsweg van het dorp worden passanten gewezen op het naderende feest. De inwoners krijgen huis aan huis een programmaboekje. Wie meer informatie wil, kan mailen naar ac.zwinderen@gmail.com.

Meer informatie staat op Facebook