Spoorboog Coevorden opent 3 mei (video)

Coevorden - De feestelijke opening van de nieuwe Spoorboog bij Coevorden vindt plaats op woensdag 3 mei. Vanaf die dag hoeven goederentreinen niet meer te rangeren ter hoogte van het station in Coevorden, maar aan de Mars op het Europark.

Door de Spoorboog sluit de Euroterminal Coevorden rechtstreeks aan op de spoorlijn Zwolle-Emmen.

Bij de opening zijn o.a. gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, wethouders Jeroen Huizing en Jan Zwiers van de gemeente Coevorden, directeur Jan Mulder van ProRail Noord-Oost, directeur Joachim Berends van Bentheimer Eisenbahn en Albert Bruins Slot van VNO NCW aanwezig.

Langere treinen

Het project maakt onderdeel uit van het RSP-project ‘Verbetering spoorlijn Zwolle-Emmen’ en heeft een robuuste dienstregeling voor het personenvervoer en het stimuleren van het goederenvervoer van en naar Zuidoost-Drenthe tot doel. Daarnaast kan de afhandeling van de goederentreinen sneller plaatsvinden en biedt de Spoorboog de mogelijkheid langere treinen samen te stellen.

Zowel de gemeente Coevorden als de provincie Drenthe betalen 21 procent van de totale kosten. De resterende 58 procent van de aanlegkosten wordt gefinancierd vanuit het Mobiliteitsfonds (RSP/ZZL).

De Spoorboog bestaat uit de deelprojecten; wachtspoor, spoorbrug en verbindingspoor. De opdrachtleiding voor deze projectleiding ligt respectievelijk bij ProRail, provincie Drenthe en de Bentheimer Eisenbahn.