Lieke Nooijen wint Omloop Kleine Hein

Coevorden / Emmen – Lieke Nooijen heeft zaterdag bij de Nieuwelingen Meisjes de 38e editie Omloop door Het Land van Kleine Hein op haar naam geschreven.

De 15-jarige wielrenster uit Coevorden had in een sterk deelnemers (83 rensters) in de koers over zeventig kilometer de sterkste benen en passeerde als eerste de finishlijn op sportpark De Meerdijk in Emmen.

De Zweedse Wilma Olausson werd tweede en Ilse Grit uit Zwolle legde beslag op de derde plaats. Het was de tweede achtereenvolgende voorjaarsklassieker die Lieke Nooijen op haar naam schreef. Daarmee bleef ook de gele trui van het Healthy Ageing klassement om de schouders van de renster van de WSV Emmen.

In haar nopjes

Lieke Nooijen was uiteraard in haar nopjes met de zege. ‘Het is heel mooi om ook de tweede wedstrijd van het Healthy Ageing klassement te winnen, maar extra bijzonder is het om hier een thuiswedstrijd van de WSV Emmen op mijn naam te brengen. We hadden een plan opgesteld en eigenlijk ging het precies zoals gehoopt. Ik had met mijn trainer afgesproken goed van voren te blijven rijden in de laatste zes kilometer en vervolgens de sprint van kop af aan te gaan na de laatste bocht op De Meerdijk. Deze tactiek pakte goed uit.’

Topfit

Nooijen verscheen zaterdag in Emmen topfit aan de start. ‘Ik voelde dat mijn benen sterk waren. Dat was ook nodig, want het was mede vanwege de wind een uitdagende koers. Het eerste stuk van zeven kilometer hadden we de wind vol in de rug en reden we ruim 55 kilometer per uur. Voor mij was het zaak om al vroeg in de koers voorin te rijden. Toen de voorste groep rensters nog eens versnelde werd het peloton op een lang lint getrokken en vielen er gaten. Ik reed in de eerste groep. De koers verliep daarna vrij vlak en ik kon mooi meedraaien. In de slotfase reed ik op plek vijf en hield dit vast tot twee kilometer voor de finish. Toen nam ik samen met drie rensters de leiding en na een demarrage sprintte ik uiteindelijk naar een mooie overwinning’, aldus een stralende Lieke Nooijen.