Promotie Grachtenloop draait op volle toeren

Coevorden / Dalen - Grote zaken werpen hun schaduw vooruit. Dat geldt in het bijzonder voor de Coevorder Grachtenloop op zondag 25 juni. Inmiddels wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van de 14e editie.

Voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers start zondag 4 april de gratis clinic 'Ren je Fit'.

Martijn Schonewille uit Dalen is als secretaris één van de grote promotors van de Grachtenloop. Uiteraard is de 40-jarige Dalenaar zelf ook een gepassioneerd hardloper. ‘De promotiecampagne draait op volle toeren’, zegt Schonewille, wijzend naar de flyers en spandoeken die de komende tijd het straatbeeld gaan bepalen.

Informatieavond

Maandag 3 april wordt er om 19.00 uur bij Fysiotherapie & Training Coevorden (Eendrachtstraat 8 , Coevorden) een informatieavond voor hardlopers georganiseerd, die zich al hebben ingeschreven voor Ren je Fit. 'Ook belangstellenden die zich alsnog willen opgeven of meer informatie willen over Ren je Fit zijn uiteraard van harte welkom.’

Een dag later start om 19.00 uur op de locatie Oude Gracht, nabij de rotonde Daler Allee, de eerste in een reeks van in totaal twaalf gratis clinics. ‘Met Ren je Fit krijgen zowel beginnende als gevorderde hardlopers de mogelijkheid om zich onder begeleiding van de ervaren CoDac-trainer Hennie Lensink op een verantwoorde wijze 'klaar te stomen' voor de Grachtenloop. Iedereen loopt op zijn eigen niveau. Uiteraard is prestatie belangrijk, maar het plezier om dit te bereiken telt minstens zo zwaar. Met Ren je Fit combineren we een tweeledig doel: prestatie én gezamenlijk op een plezierige wijze trainen', aldus Martijn Schonewille.

Gratis deelname

Deelnemers aan het project ‘Ren je Fit’ mogen gratis deelnemen aan de Grachtenloop. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een fraai t-shirt en zit er ook een interessante lezing over ‘bewegen en gezonde voeding’ in het pakket.

Martijn Schonewille wil graag zoveel mogelijk mensen bij de hardloopsport betrekken. ‘Het is een gemakkelijke sport om te beoefenen. Je kunt op ieder moment van de dag aan je conditie werken. Je voelt je na het hardlopen weer fit en hebt weer energie.’

Inspirerend

Trainingen bij Loopgroep CoDac zijn volgens hem heel inspirerend. ‘Het is een leuke groep waar een heel ongedwongen sfeer heerst. Prestatiegerichte lopers en recreatieve lopers lopen hier met elkaar. Je hebt middels de loopgroep een goede stok achter de deur om onder alle weersomstandigheden te gaan lopen.’

De organisatie van het hardloopevenement is overigens iets gewijzigd. Dat heeft volgens Schonewille te maken met een bestuurswijziging. Rotary Coevorden tekende dertien jaar achtereen voor de organisatie, maar dit is nu geheel overgedragen aan de stichting Grachtenloop Coevorden. Hierin hebben leden van loopgroep CoDac en de Rotary zitting.