Reuzenbreedband zet alles op alles

Schoonoord / De Kiel - Het team van Reuzenbreedband gaat samen met ambassadeurs huis aan huis in Schoonoord en De Kiel op pad om inwoners te interesseren voor breedband internet. Dat is ook komende zaterdag het geval.

Er moeten in korte tijd veel aanmeldingen bij komen om het glasvezelproject haalbaar te laten zijn. Het aantal belangstellenden in Schoonoord, De Kiel en omgeving moet minimaal 65 procent van het aantal huishoudens zijn. Nu kan iedereen nog vrijblijvend aangeven interesse te hebben. De tijd dringt, want het team van Reuzenbreedband heeft tot 1 juli de tijd. Wie belangstelling heeft, kan via de site www.reuzenbreedband een formulier invullen. Wie zich aanmeldt voor de start van de aanleg betaalt geen kosten voor de aanleg van de glasvezel.

Het streven van de dorpsverenigingen van Schoonoord en De Kiel is om iedereen van een toekomstbestendige snelle infrastructuur te voorzien. Is er voldoende belangstelling, dan wordt een coöperatie opgericht die de aanleg gaat aanbesteden. Als mede-eigenaar van het netwerk deelt de cliënt, zodra de coöperatie aan haar financiële verplichtingen heeft voldaan, mee in de opbrengsten. De provincie Drenthe heeft 67 miljoen euro gereserveerd ten behoeve van glasvezel in de provincie. Daarvan krijgt de groep in Schoonoord en De Kiel een deel bij realisering van het glasvezelnetwerk. Gesteld wordt, dat de waarde van de woning stijgt door aansluiting op glasvezel.

Meer informatie staat op www.reuzenbreedband.nl