Politie heeft nog een verdachte in beeld bij witwaszaak Nieuw-Schoonebeek

Nieuw-Schoonebeek – De politie heeft nog een verdachte in het vizier bij de omvangrijke, om miljoenen draaiende witwaszaak in Nieuw-Schoonebeek.

Dinsdag hield de politie vijf mensen aan, onder wie een 49-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek (aangehouden op Sint Maarten), zijn 50-jarige vrouw in Nieuw-Schoonebeek zelf en de zus van de man, een 35-jarige vrouw uit Nieuw-Schoonebeek. Zij werd aangehouden in Duitsland. De twee andere aanhoudingen vonden plaats in Gelderland en Limburg. Deze twee zijn geen familie van het trio.

Een woordvoerder zegt dat er naar nog een verdachte wordt gezocht, maar dat deze zich ergens in het buitenland bevindt. ‘Vroeger of later komt deze persoon nog wel aan de beurt’, verzekert ze.

Wit poeder in kelder

Dinsdag werden er ook zakken met wit poeder in de smeerkelder van de voormalige garage van Pieper aan de Europaweg aangetroffen. De oude garage was in eigendom van de 49-jarige man, een schroothandelaar. Bij een eerste test bleek dat het niet om drugs, maar of uit Brazilië afkomstig zout ging. Het is de politie niet duidelijk waarom ze de zakken op die manier werden verstopt.

De komende tijd gaat de politie zich richten op het verhoren van de verdachten en het doorspitten van de financiële administratie.