Lieke Nooijen wint Omloop van Strijen

Coevorden/Emmen - Lieke Nooijen uit Coevorden heeft zaterdag bij de Nieuweling-Meisjes de zestiende editie van de Omloop van Strijen gewonnen. De 16-jarige wielrenster van WSV Emmen had in de massasprint in het centrum van Strijen de sterkste benen.

De koers over 50 kilometer overbrugde Lieke in een tijd van 1.18. Er gingen ruim honderd rensters van start. Lieke Nooijen was uitermate tevreden met de zege in de eerste voorjaarsklassieker. ‘Het was een rustige koers. Er werden wel enkele pogingen gedaan om weg te rijden, maar het bleef allemaal heel dichtbij bijelkaar. Halverwege de wedstrijd hield ik al rekening met een massasprint, want het peloton reed de hele wedstrijd als een lang lint over het parcours.’ Lieke kreeg het gelijk aan haar zijde. De koers werd pas in de slotfase beslist. In de laatste bocht wist ze zich op volle snelheid in een prima uitgangspositie te manoeuvreren en stelde daarmee de zege veilig.

Door deze overwinning in de eerste klassieker van dit seizoen draagt beloftevolle renster uit Coevorden de leiderstrui in het Healthy Ageing Tour-klassement. Op zaterdag 15 april staat de thuiswedstrijd 'Omloop van Kleine Hein', met start en finish op de eigen thuisbaan op De Meerdijk in Emmen, op het programma.