Gulzige Gans komt in 'Leven in de brouwerij'

Coevorden - 'Leven de brouwerij' is een televisieserie waarin Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek gaan naar speciaalbieren en mooie verhalen. Op maandag 6 maart doen de heren verslag van hun bezoek aan brouwerij De Gulzige Gans in Coevorden.

Het einddoel van Van Kooten en Stoof is om hun eigen perfecte biertje te brouwen. De tiendelige serie is op maandag vanaf 20.25 uur te zien op NPO2. De tocht van jeugdvrienden Kasper van Kooten en Patrick Stoof  brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve beginners en enthousiaste thuisbrouwers. Bert en Monique Calkhoven van De Gulzige Gans waren vereerd met het bezoek van het duo. Met veel enthousiasme vertellen Bert en Monique over het ontstaan van de kleine ambachtelijke brouwerij in de achtertuin van hun woning, het brouwproces, de etiketten,  het afvullen en alles wat er komt kijken bij het brouwen van speciaalbier. Tot slot genieten zij gezamenlijk van de 'Spring in 't veld', een fris voorjaarsbier dat een goede beoordeling kreeg.

Tevens bezochten Kasper en Patrick bevriende brouwerijen in het noorden des lands. In dezelfde uitzending is er aandacht voor De Mommeriete in Gramsbergen, een week later volgt brouwerij Maallust in Veenhuizen.