Werkzaamheden aan spoorbrug zijn in volle gang

Coevorden - Op dit moment wordt de bovenbouw van de spoorbrug op het Europark geïnstalleerd. De werkzaamheden nemen nog een fors deel van de middag in beslag.

Diverse belangstellenden namen een kijkje en ook de wethouders Jan Zwiers en Jeroen Huizing waren woensdagochtend erbij.

Medio januari werd het draaibrugdek geplaatst. Na plaatsing van de bovenbouw worden beide delen samengekoppeld, wordt de brug afgebouwd en getest en medio februari opgeleverd. De brug sluit de Euroterminal Coevorden rechtstreeks aan op de spoorlijn Zwolle-Emmen. Naar verwachting maken de eerste treinen vanaf 1 mei gebruik van de spoorboog. Voor de spoorboog financieren de gemeente Coevorden en de provincie Drenthe elk circa 21 procent van de kosten. De overige kosten worden gefinancierd vanuit het Mobiliteitsfonds.

Wethouder Jeroen Huizing plaatste een paar foto's op zijn Facebook-pagina:

Stationsomgeving

Door deze rechtstreekse aansluiting is rangeren in het centrum niet meer nodig. Als het project van de spoorboog is afgerond, wordt een begin gemaakt met de veranderingen bij het treinstation in het centrum.