COA moet brief over azc herschrijven

Oosterhesselen - Het COA heeft een brief gestuurd naar de gemeente over het afblazen van het azc in Oosterhesselen, maar die wordt beschouwd als niet verzonden. 'Vanwege de vele fouten in de brief', aldus wethouder Joop Brink.

In de commissievergadering van vanavond stelde het PAC een aantal vragen over deze kwestie. Eerder al had het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aangegeven, dat het azc in Oosterhesselen er niet zou komen. De gemeente gaf toen aan te wachten op de formele brief. Herman Scholte van het PAC: 'Voor zover wij wij weten, ligt er nog geen formeel/definitief besluit van de staatssecretaris. De absurde situatie doet zich voor dat daarom de bezwaarschriftenprocedure met betrekking tot de omgevingsvergunning door moet gaan. Inwoners zijn in de gelegenheid hun bezwaar tot 20 januari 2017 verder te onderbouwen.' Scholte vroeg daarop of het waar is dat de gemeente wel een brief heeft ontvangen, maar niet akkoord is gegaan met de inhoud.

Dat kon wethouder Joop Brink dus beamen. 'Zo werd in de brief onder meer de gemeente Oosterhesselen vermeld. Daarom zijn wij niet akkoord gegaan.' Brink gaf aan, dat de extra uren van ambtenaren in rekening worden gebracht bij het COA. Het wachten is nu op de juiste brief.