Vrijwilligers Dorpswinkel Dalerpeel geven stokje door

Dalerpeel - Afgelopen woensdag was er een nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwilligers van Dorpswinkel Het Trefpunt in Dalerpeel. De winkel lijkt een groot succes. Tijdens de bijeenkomst is afscheid genomen van de twee oprichters van de winkel.

De commissieleden Jeanine Benjamins en Klaas Veldhuis waren, samen met Margreet Teunissen van Maatschappelijk  Welzijn Coevorden de initiatiefnemers voor het opzetten van een plaatselijke supermarkt, bedoeld voor de vergeten boodschappen. Nu is de winkel meer dan dat. Naast de koffietafel kunnen er boeken worden verleend, worden cadeau-artikelen verkocht en is het dé ontmoetingsplaats voor Dalerpeel en Nieuwe Krim. In augustus 2015 werd de winkel geopend en kort daarna beloond met de landelijke 'Meer dan handen Vrijwilligersprijs', een kroon op het vrijwilligerswerk van de Dalerpelers.

Uiteraard werden Benjamins en Veldhuis even in het zonnetje gezet en bedankt voor hun bewezen diensten.Wel blijven ze nog betrokken als vrijwilliger in de winkel. De zittende commissie beloonde het duo met een grote bos bloemen en een cadeaukaart. Daarna bedankten Jeanine en Klaas de aanwezigen met de uitspraak dat het afscheid nemen op deze manier alleen maar prettig kan zijn: 'Tijd om het stokje door te geven. De winkel draait super en dat allemaal dank zij de vele vrijwilligers die Dalerpeel rijk is. Voor het dorp, door het dorp!'