Rotary draagt Grachtenloop over aan CoDaC

Coevorden / Dalen - Rotaryclub Coevorden heeft de Coevorder Grachtenloop overgedragen aan Loopgroep CoDaC. In 2003 ontstond de Coevorder Grachtenloop op initiatief van Rotaryclub Coevorden. Vanaf het begin was CoDaC betrokken bij de organisatie.

De reden voor het initiatief van de Rotary was om beweging en sport te promoten en er werd jaarlijks een goed doel aan gekoppeld. Ook het Rudie Zwols Fonds is een initiatief van Rotary Coevorden en is al eerder verzelfstandigd.

Rotary is zich inmiddels aan het beraden over een nieuw initiatief, dat ook een eigen plaats in de samenleving zal krijgen. Rotary is actief op vele fronten, geeft geld aan diverse doelen. De leden steken ook zelf de handen uit de mouwen en organiseren allerlei activiteiten.

Bruidsschat

CoDaC heeft inmiddels een stichting opgericht voor de Grachtenloop onder voorzitterschap van Irma IJdens. Herman Venhorst, die binnen de Rotary mede verantwoordelijk was voor de organisatie, nodigde de leden van CoDaC uit voor een clubbijeenkomst van de Rotary. Hij verscheen met een ontzettende hoop materialen, die hij op ludieke wijze overhandigde aan de hardlopers.

Rotary droeg de organisatie niet zomaar over: de leden van de club zullen hun vrijwilligerswerk voor de Grachtenloop voortzetten. Bovendien kreeg CoDaC een bruidsschat mee: een cheque van 3.000 euro voor de organisatie.