Dalen beleeft opening Caspershof

Dalen – Appartementengebouw Caspershof in Dalen is vanmiddag officieel geopend. Direct na de openingshandeling klonk vuurwerk. Zeker tweehonderd mensen hadden zich bij de Caspershof verzameld om de opening mee te maken.

De belangstellenden werden verwelkomd met muziek en een levende kerstboom.Johan Scholten, wethouder Jan Zwiers en Miss Summer Chantal Scholten (dochter van Johan) kwamen per vrachtwagen aan bij het gebouw, dat door Johan van Bouwbedrijf WR Scholten is gerealiseerd.

Een deel van de voormalige De Spinde is blijven staan als dorpshuis. Het andere deel is -behalve een gedeelte van de voorgevel- gesloopt en op die plek zijn de fraaie appartementen verrezen.

Bedankjes

Ceremoniemeester Jet Hoeijenbosch heette de aanwezigen welkom,waarna het woord aan Johan Scholten was. ‘We hebben de afgelopen jaren heel wat heuvels genomen, maar de insteek was en bleef positief. Het dorpshuis De Spinde vervult een verbindende rol in het dorp. Zonder de kanjers Willy Heijnen en Annette Baarda van Bouwkundig Ontwerp- en Adviesbureau Heijnen was realisering niet mogelijk geweest. In Jan Zwiers heb ik iemand gevonden met wie ik goed kon overleggen. De buren van de Caspershof wil ik bedanken voor hun verdraagzaamheid tijdens de bouw. De bewoners wens ik een goede toekomst op deze plek in Dalen, het pareltje van Drenthe.’

Kwaliteit

Het deed Zwiers deugd, dat er zoveel belangstelling was voor de opening. ‘Het voelt goed om hier te mogen staan. Alle partijen zijn gaandeweg het proces met respect voor elkaar omgegaan. We hebben dilemma’s besproken en oplossingen gevonden.’ Zwiers gaf een compliment aan Michiel Sportel, vanuit de gemeente de projectleider. ‘Johan Scholten wordt gekenmerkt door ondernemerschap. Bij dit gebouw is kwaliteit gebruikt door ondernemers uit de regio.’

Wethouder Jan Zwiers en Miss Summer Chantal Scholten verrichtten de openingshandeling door de naam op de gevel te onthullen. Direct erna klonk het vuurwerk.

Geschenken

Vervolgens onthulden de echtgenote en zus van Chantal een bankje, dat door Scholten is geschonken. Tot slot had Marthijs Wegdam nog een verrassing in petto. We hebben sinds een aantal jaren een hechte vriendschap. We zijn de man met de hamer tegengekomen en we hebben veel meegemaakt. Ik heb veel respect voor de manier waarop je je bedrijf runt. Bij het hoogste punt komt er vaak iets op het dak te staan.’ Marthijs Wegdam had voor Johan Scholten een speciale opblaasbare banner laten maken.

Daarna was het tijd voor een hapje en drankje en muziek.