Ian en Vince van der Pal reiken eerste 'Bergje tegen Kanker-krant' uit

Coevorden / Rijssen - Ian en Vince van der Pal uit Coevorden overhandigen vanmiddag in Rijssen de eerste exemplaren van de krant 'Bergje tegen Kanker' uit. In de krant staan veel verhalen over onder andere de deelnemende scholen.

Volwassenen kunnen de Mont Ventoux en de Alpe d'Huez beklimmen om geld te genereren voor KWF Kankerbestrijding en gerelateerde doelen en daarbij hun emoties delen. Voor kinderen is dat niet mogelijk en daarom bedachten Ian en Vince van der Pal, dat de berg naar Nederland moest worden 'gehaald'. Hun initiatief leidde ertoe, dat op 27 mei zo'n vijfhonderd kinderen de Sallandse Heuvelrug beklommen. Zij liepen van Holten naar Hellendoorn. Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten en wethouder Anja van den Dolder van de gemeente Hellendoorn leverden daarin een aandeel en daarom vonden Ian en Vince, dat zij de eerste exemplaren zouden moeten krijgen. Dat werd vanmiddag bewaarheid in het gemeentehuis van Rijssen-Holten in Rijssen.

Hofland en Van den Dolder toonden zich zeer belangstellend en namen de kranten graag in ontvangst. Zij complimenteerden de jongens met hun initiatief en het behaalde resultaat. De datum van de volgende beklimming is al bekend: 19 mei.

De krant is verschenen in een oplage van 4.000 stuks en is mede mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers. De scholen, die hebben deelgenomen, krijgen een aantal exemplaren en daarnaast wordt de krant verspreid bij onder andere huisartsen.

Zie voor alle informatie over het initiatief van Ian en Vince het dossier Bergje tegen Kanker op deze site.