Inwoners Oosterhesselen voeren actie tegen omgevingsvergunning

Oosterhesselen - Het verlenen van de omgevingsvergunning voor het azc in Oosterhesselen leidt opnieuw tot een actie. Aanstaande zondag tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen bezwaarschriften bij De Klencke worden ondertekend.

Daarbij staan koffie en glühwein klaar. Het college liet afgelopen week weten, dat er nog geen formele bevestiging is van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers dat het afziet van de bouw van een azc in Oosterhesselen. 'Door ontstaan vervelende situaties ontstaan voor de termijnen voor de verstrekte omgevingsvergunning.

Gesprekken

Namens staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie kreeg Sociaal Oosterhesselen dezelfde dag een brief. 'Inmiddels heb ik begrepen dat de gemeente Coevorden, gehoord de gemeenteraad, begin november heeft besloten dat de opvanglocatie geen doorgang zal vinden. Over de verdere afhandeling lopen nog gesprekken tussen het COA en de eigenaar van de locatie', zo staat in de brief.

Vervolgstappen

Het COA liet op donderdag 10 november telefonisch weten af te zien van de bouw van een azc in Oosterhesselen. De schriftelijke bevestiging zou spoedig volgen. Zonder deze formele opzegging is de bestuursovereenkomst tussen COA en gemeente nog van kracht en zou wethouder Joop Brink geen vervolgstappen kunnen ondernemen rondom de vergunning en richting inwoners van Oosterhesselen.

De actie richt zich op de omgevingsvergunning, omdat Sociaal Oosterhesselen vreest dat daarmee de weg voor het azc de komende jaren open ligt.