Ian en Vince van der Pal krijgen jeugdlintje gemeente Emmen

Emmen / Coevorden - Tijdens de uitreiking van de Jeugdlintjes van de gemeente Emmen kregen ook Ian en Vince van der Pal uit Coevorden, leerlingen van het Carmelcollege in Emmen, een jeugdlintje voor hun bijzondere initiatief Bergje tegen Kanker.

Wethouder René van der Weide reikte vanmiddag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, de Emmer Jeugdlintjes uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Bruggebouw in het gemeentehuis van Emmen. Margaretha Kleine en Peter Deiman zorgden er voor de muziek met voor alle ontvangers van het Jeugdlintje een passend lied, waarvan de teksten waren geschreven door de Kunstbeweging. Met de uitreiking van de Jeugdlintjes wil de gemeente Emmen de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren zichtbaar maken en stimuleren. Deze kinderen hebben allemaal, op hun eigen manier, de helpende hand geboden.

Bergje tegen kanker

Het initiatief van Ian en Vince van der Pal van het Carmelcollege werd door de jury beoordeeld als 'Een indrukwekkende prestatie, die de ziekte kanker bespreekbaar maakt'. Docent Bas Overweg gaf uitleg over 'Bergje tegen kanker'': voor volwassenen is er de Mont Ventoux en de Alpe d'Huez. Kinderen, die in het gezin met kanker te maken krijgen, vallen vaak tussen wal en schip. Ook zij willen graag ervaringen en gevoelens delen. Daarom werd de berg naar Nederland gehaald. In mei van dit jaar beklommen vijfhonderd kinderen de Sallandse Heuvelrug. Zij kregen daarom een podium voor hun verdriet.' Voor mei 2017 staat de tocht weer op het programma.

Lees ook: Bergje tegen Kanker is indrukwekkend evenement