Ambassadeurs op pad voor glasvezel

Dalerpeel / regio - De ambassadeurs van DNS op Glas zijn er klaar voor: zij gaan in het buitengebied van de kernen Dalerpeel, Nieuwe Krim, Steenwijksmoer op pad om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel.

DNS staat voor de genoemde kernen. De organisaties van Plaatselijk Belang werkt hierin samen. Het gebied is grofweg aan te duiden tussen de gemeentegrens met Hoogeveen, de provinciegrens Overijssel, de snelweg A37, de provinciale weg N34 en de Oosterhesselerweg langs Wachtum. Het buitengebied van Zwinderen heeft zich daarbij aangesloten.

Tijdens een eerste bijeenkomst enkele maanden geleden meldden zich 22 ambassadeurs, die in kaart gaan brengen hoe de behoefte aan een glasvezelnetwerk voor snel internet is. Het streven is om zo veel mogelijk aansluitingen tegen zo laag mogelijke kosten te realiseren. De provincie Drenthe -www.verbinddrenthe.nl- en de gemeente Coevorden ondersteunen de plannen.

In dorpshuis De Breiberg in Dalerpeel vond vanavond een bijeenkomst met de ambassadeurs plaats, waarop zij vragen konden stellen. Tot slot werden zij voorzien van flyers, intekenlijsten, tasje en een fraaie jas. De ambassadeurs bezoeken adressen in met name hun eigen omgeving.

 

Meer informatie: www.dnsopglas.nl