Jumbo René Kromkamp schenkt fors bedrag aan Bergje tegen Kanker

Coevorden - In beide vestigingen van Jumbo René Kromkamp werd onlangs een actie gehouden, waarvan de opbrengst bestemd is voor Bergje tegen Kanker. Vanmiddag reikte René Kromkamp een cheque van 1.400 euro uit aan de initiatiefnemers.

Kromkamp hield een actie, waarbij consumenten konden sparen voor een leuke beer. Het was de beer, die in de reclames van Arke voorkwam. Er werden in de actieperiode van circa anderhalve maand maar liefst 560 beren uitgereikt aan de klanten. Het verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs ging naar 'Bergje tegen Kanker' en dat betekende een opbrengst van 1.400 euro. Daarnaast zorgde Jumbo René Kromkamp op de dag voor de beklimming, mede dankzij leveranciers, voor broodjes en beleg.

Zeker 500 kinderen gingen 27 mei vanuit Holten van start voor de beklimming van de Sallandse Heuvelrug. Dat gebeurde in het kader van 'Bergje tegen kanker', een initiatief van Ian en Vince van der Pal uit Coevorden. Vader Peter van der Pal werd zeven jaar geleden door kanker, maar herstelde wonder boven wonder. Dat heeft natuurlijk veel indruk gemaakt op Ian en Vince, toen 7 en 9 jaar oud. Hun vader Peter en moeder Ryanne beklommen in 2012 de Mont Ventoux met Stichting Mont Ventoux voor KWF Kankerbestrijding. Kinderen kunnen daaraan niet meedoen, maar Ian en Vince wilden hun eigen berg. Die werd gezocht en gevonden op de Sallandse Heuvelrug. De kinderen waren afkomstig van basisscholen uit Coevorden, Steenwijksmoer en Dalen en uit de regio Holten, Nijverdal en Rijssen.

Inmiddels is het Coevorder initiatief landelijk opgekend en het stichtingsbestuur bestaat dan ook uit leden uit alle windstreken van Nederland. Meer informatie staat op www.bergjetegenkanker.nl.

Lees ook: Bergje tegen Kanker is indrukwekkend evenement