7.500 inwoners uitgenodigd voor bijeenkomst G1000

Coevorden - De organisatie van de G1000 Coevorden ontvangt een subsidie van tienduizend euro. Het doel van een G1000 is om een groep burgers en vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap bij elkaar te brengen.

Zij gaan op zoek naar wat zij samen belangrijk vinden voor de eigen gemeente.

Een G1000 is dus een bijeenkomst waarbij duizenden inwoners van een gemeente worden uitgenodigd om mee te denken over hoe de samenleving waarin zij wonen een beetje mooier en leuker kan worden gemaakt.

De ultieme democratiegedachte, een soort meedenktank. De top-10 van ideeën wordt ook daadwerkelijk benoemd en bij groepjes bewoners belegd. Zodat de gemaakte plannen ook echt gerealiseerd worden.

In de gemeente Coevorden wordt op zaterdag 29 oktober een G1000 georganiseerd in sporthal De Swaneburg in Coevorden. De G1000-organisatie nodigt niet duizend mensen uit maar er zijn 7.500 inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.

Burgemeester Bert Bouwmeester: “We zijn ontzettend trots dat de eerste G1000 in de provincie Drenthe in onze gemeente wordt gehouden. Een groep enthousiaste inwoners heeft het initiatief genomen om een G1000 Coevorden te organiseren.'

'Dit met als doel om met elkaar in gesprek te gaan hoe we onze leefomgeving kunnen verbeteren. Als gemeentebestuur zijn we in 2014 gestart met Coevorden Verbindt. Een ontwikkeling waarbij inwoners zelf de regie nemen over dienst leven, dorp, wijk en gemeente. Een G1000 past daar helemaal bij.”

Meer informatie is te vinden op: g1000coevorden.nl