Nieuwe Haarbrug ligt op zijn plek

Holsloot - Vandaag is de nieuwe Haarbrug over de Verlengde Hoogeveense Vaart geplaatst. Dat zou rond half twaalf plaatsvinden, maar het werd vele uren later. De Haarbrug is de laatste van drie nieuwe bruggen over de vaart.

De Haarbrug heeft een stalen brugdek van 4,5 meter breed, dat geschikt is voor al het zware verkeer. De brug is een draaibrug en heeft een elektrisch bedienbare aansturing. Vorm en uitstraling zijn hetzelfde als die van Driftbrug en Hesselerbrug, die vorig jaar zijn vervangen. De brug is weer open voor het verkeer vanaf vrijdag 30 september.

Gedeputeerde Henk Brink liet zich bijpraten over de bruggen.

De vernieuwing van de Haarbrug is onderdeel van de vervanging en modernisering van de bruggen over de Verlengde Hoogeveense Vaart tussen Zwinderen en Veenoord. Behalve de vervanging van de drie genoemde bruggen worden twee bruggen vernieuwd en aangepast: de Hoolbrug en Klenkerbrug. Deze worden momenteel omgebouwd tot fietsbruggen en ook elektrisch bedienbaar gemaakt. Naar verwachting is de Hoolbrug vanaf half oktober weer begaanbaar en de Klenkerbrug vanaf begin november. De Dalerbrug wordt eind dit jaar verwijderd.