Coevorden heeft in 2018 nieuw stationsplein

Coevorden - De herinrichting van het stationsgebied gaat volgend jaar verder met een nieuw stationsplein, een voetgangerstunnel en parkeren aan beide kanten van het station. Die moeten in 2018 klaar zijn.

Het stationsplein gaat de delen binnen de historische vesting weer met elkaar verbinden. Dat is het idee voor het stationsplein. Veel groen, plaats om te zitten en een goede overgang naar het winkelcentrum. Parkeerplaatsen voor zowel fietsers als auto’s aan beide kanten van het station zorgen voor het ontlasten van het verkeer in de binnenstad.

Voetgangerstunnel

Voor een veilige en functionele fietserstunnel is het gebied is het gebied te klein. Een voetgangerstunnel met de mogelijkheid er met de fiets door te lopen en geschikt voor minder-validen, verbindt het Westelijk plein rondom de voormalige van Gend & Loos loods met het stationsplein richting stadscentrum.

RSP-gelden

De herinrichting van de stationsomgeving is de volgende stap in het grote project dat met RSP-gelden wordt bekostigd. Dit zijn de gelden die Groningen, Friesland en Drenthe in 2013 ontvingen ter compensatie van het niet aanleggen van de Zuiderzeelijn. Het RSP project Coevorden heeft een omvang van € 36 miljoen, waarvan de gemeente ca. 21% bekostigd. De middelen worden gebruikt voor de spoorboog en de herontwikkeling van de stationsomgeving.