Mariëlle Schepers is belangrijke pion bij Exito

Sleen – Mariëlle Schepers is niet meer weg te denken als sluitpost van de dameshoofdmacht van Exito uit Sleen. Ze is fanatiek en geeft tijdens wedstrijden het beste van zichzelf. Mariëlle beseft dat ze als doelvrouw een belangrijke pion is.

‘Je bent de eerste schakel in de opbouw en de laatste schakel in de verdediging. Dat zorgt voor een bepaalde verantwoordelijkheid.’

Mariëlle startte haar handballoopbaan als hoekspeelster, maar tijdens een schoolhandbaltoernooi werd ze eigenlijk per toeval in het doel geposteerd en dat optreden ging haar wel goed af. ‘Na het toernooi kreeg ik dan ook de vraag of ik niet verder zou willen gaan als keepster. Ik heb daar positief op gereageerd en daar ook nooit spijt van gehad’, zegt de 19-jarige inwoonster van Sleen.

Sprongkracht

Als doelvrouw is Mariëlle beweeglijk, explosief en bepaald niet bang voor de bal. ‘Handelingssnelheid en durven vallen zijn belangrijke facetten. Ik ben vrij klein van stuk en daarom heb ik vooral mijn sprongkracht proberen te ontwikkelen. Bij laaggeplaatste schoten ben ik met mijn lengte weliswaar in het voordeel, maar bij de hoge ballen wordt het uitdagender en moet ik soms springen om bij de bal te komen. Gelukkig hebben we de beschikking over een sterke verdedigingslinie.’ Maar toch, de nul houden is in handbal een utopie. ‘Als de teller zo rond de twintig tegengoals blijft steken, heb je het gewoon prima gedaan’, lacht Mariëlle, die zich na iedere tegengoal zo snel mogelijk probeert te herpakken.

Ze is een echte clubvrouw en heeft nooit overwogen om voor een andere club te kiezen. Net als afgelopen seizoen is het volgens de doelvrouw van Exito de uitdaging om met een zo breed mogelijke selectie het seizoen in de 1e klasse tegemoet te gaan. In de wetenschap dat de dameshoofdmacht het dit seizoen moet stellen zonder de inbreng van Gera Kuijer, Tessa Stegehuis-Smit en Paulien en Marleen Zijlstra, zal dat nog een hele kluif worden. ‘Vorig seizoen zijn we ook met een te smalle groep gestart en dat euvel achtervolgde ons steeds. Gelukkig hebben we ons gaandeweg wel weten te herstellen en het 1e klasseschap met de nodige moeite veilig weten te stellen.’

Sterke groei

Mariëlle is net klaar met de studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang en werkt inmiddels bij een kinderdagverblijf in Emmen. Zaterdags is ze nog actief in de brood- en banketbakkerij van haar ouders. Zondag is en blijft ingeruimd voor het handbal bij Exito. Bij de senioren kampt de club weliswaar met een krappe bezetting, maar bij de jeugdafdeling is juist sprake van een sterke groei. Exito wist in korte tijd meer dan veertig nieuwe jeugdleden te werven en de club neemt dit seizoen met een kabouterteam (5 t/m 6 jaar), een F-jeugdteam (7 en 8 jaar), E-jeugd (9 t/m 10 jaar) en D-jeugd (11 t/m 12 jaar) aan de competitie deel.