Liefde voor SDO is grenzeloos

Schoonoord – Patrick (26) en Wilja (25) Kasemier zijn in juni in het huwelijksbootje gestapt, maar het fanatieke korfbalkoppel is al vele jaren met SDO getrouwd.

‘Klopt, we hebben al veel eerder het ja-woord aan SDO gegeven. Dit is echt onze club’, zeggen Patrick en Wilja met een lach.

Ze zijn al vanaf de F-junioren lid van korfbalclub uit Schoonoord. ‘Voor ons is korfbal vooral gezelligheid en saamhorigheid. Het is gewoon een heerlijke sport om te doen’, vertellen beide volmondig.’ Op dit moment maken Patrick en Wilja deel uit van het tweede team van SDO. ‘Dat is een echte vriendengroep, want we kennen elkaar al vanaf de basisschool.‘ Wilja is secretaris van de club. Verder draait ze haar hand niet om voor clubhuis- en zaaldiensten. Ook Patrick is zeer actief in de activiteitencommissie. ‘SDO is een hechte familievereniging en dat voelt heel goed.’ Patrick maakte ook jarenlang deel uit van de toneelgroep van SDO, maar door wisselende diensten op het werk en de opleiding tot vrijwillig brandmeerman is dat helaas niet meer mogelijk.

Het heeft even geduurd voordat de vonk tussen Patrick en Wilja echt oversloeg. Het teamgevoel was goed, maar de echte liefde kwam pas later. ‘Vanaf groep 3 van de basisschool hebben we samen in de klas gezeten en sinds die tijd spelen we ook samen bij SDO. In de beginperiode hadden we nog niet echt oog voor elkaar. Pas aan eind van onze tienerjaren werd het serieus en dat kwam vooral dankzij onze gezamenlijke clubliefde voor SDO. Het is dus met een recht een korfbalhuwelijk.’

Redelijk niveau

SDO telt momenteel 126 leden. Volgens Patrick en Wilja is de grootste uitdaging het behoud van leden en het werven van nieuwe leden. ‘Door veel leuke activiteiten te organiseren en het aanbieden van proeftrainingen kunnen potentiële leden ervaren hoe leuk en gezellig het bij SDO is.’ De hoofdmacht van SDO promoveerde afgelopen seizoen in de veldcompetitie naar de 3e klasse. In de zaal verliep het minder succesvol, want daar werd na slechts één seizoen al weer afscheid van de 3e klasse. De korfballers uit Schoonoord staan dit seizoen onder leiding van Wim Hulshof.

Patrick en Wilja noemen het belangrijk dat de hoofdmacht op redelijk niveau speelt en daarom ieder seizoen het hoogst haalbare moet nastreven. ‘Van de andere kant is het voor SDO in algemene zin van belang dat de leden met plezier kunnen sporten.’