G1000 vindt plaats in De Swaneburg

Coevorden - De G1000 vindt op 29 oktober plaats in de sporthal van zwem- en sportaccommodatie De Swaneburg in Coevorden.

Dat heeft het stichtingsbestuur van de G1000 afgesproken met bestuurslid Bert Mazee van De Swaneburg.

Om de G1000 te kunnen organiseren is een grote locatie nodig. Honderden mensen moeten in kleine groepen met elkaar om tafel kunnen zitten. Daarnaast moeten de techniek en de catering in de hal worden ondergebracht en zijn voldoende parkeerruimte en een goede bereikbaarheid van belang. De G1000-organisatie heeft door de hele gemeente een aantal locaties bezocht en naar deze verschillende aspecten gekeken.

'Onze voorkeur ging uit naar een locatie middenin de gemeente', vertelt Edwin Schutten van de G1000-werkgroep Logistiek, 'maar De Swanenburg bleek het beste aan onze criteria te voldoen.' De werkgroep Logistiek is ervoor verantwoordelijk dat op de G1000 alles aanwezig is om de dag op rolletjes te kunnen laten lopen. Rianne van Leeuwen: 'Denk aan de catering, verlichting, stroom, bekertjes, stoelen, kapstokken, roerstaafjes enzovoort.'

Droom voor Coevorden

Tijdens de G1000 komen, zo meldt de organisatie, honderden inwoners van de gemeente Coevorden bijeen om ideeën uit te wisselen en te praten over wat hun droom is voor Coevorden. Maar daar blijft het niet bij; aan het eind van de dag blijven er tien ideeën over die daadwerkelijk worden uitgevoerd. Van dromen naar doen. Naast de inwoners praten ook ondernemers, ambtenaren, politici en zogenaamde vrije denkers mee, om op die manier de hele samenleving van de gemeente Coevorden vertegenwoordigd te hebben.

Uitnodigingen

In de week van 19 september worden de uitnodigingen voor de G1000 verstuurd. In totaal worden 7500 inwoners van de gemeente Coevorden, van 16 jaar en ouder, uitgenodigd om deel te nemen aan de G1000. Deze mensen worden uit de gemeentelijke basisadministratie geloot. Bij die loting wordt gekeken naar een goede verdeling tussen mannen en vrouwen en stad en dorpen. Op deze manier hoopt de G1000-organisatie een goede afspiegeling te krijgen van de Coevorder samenleving.

Website: g1000coevorden.nl