Willem Alexanderschool start schooljaar op muzikale wijze

Dalerpeel - De Willem Alexanderschool in Dalerpeel begon het nieuwe schooljaar op muzikale wijze. In de sportzaal speelden De Breiberger Muzikanten, speelden kinderen blokfluit en konden kinderen muziek maken met hun handen en benen.

De school heeft een nieuwe muziekmethode. ‘Wij hebben’, vertelt directeur Sandra Katerberg, ‘een Muziekimpuls gekregen. Daardoor kunnen we meer aandacht besteden aan alle aspecten van muziek.’

De school vroeg subsidie aan in het kader van de subsidieregeling ‘Impuls muziekonderwijs’ bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap legt sinds enige jaren meer nadruk op muziek. van OCW legt sinds een aantal jaren in zijn onderwijsbeleid meer nadruk op muziek. Voorwaarde bij het verlenen van subsidie is de samenwerking met een muziekvereniging of muziekschool. In Dalerpeel viel de keuze meteen op De Breiberger Muzikanten.

Op de school verzorgt Desirée Wanders uit Schoonebeek muzieklessen. Zij geeft zij onder andere blokfluitles. Eerst speelden De Breiberger Muzikanten een muziekstuk, daarna maakten de kinderen onder leiding van Desirée muziek door in hun handen te wrijven, te klappen, op de benen te slaan en met de vingers te knippen. Daardoor leek het net alsof er een enorme regenbui Dalerpeel passeerde.

Met muzikale begeleiding van De Breiberger Muzikanten tikten de kinderen het ritme mee met drumstokken. Kinderen, die belangstelling hebben, kunnen meedoen in het schoolorkest. Het werd een gezellig begin van het schooljaar.

Tevoren kreeg meester Bert Zwiers nog een fraai boeket: hij verfde in de zomermaanden de muren in de klaslokalen.