Chantal Scholten is Miss Summer 2016

Dalen - Chantal Scholten is Miss Summer Dalen van 2016. Zij vertegenwoordigde het bedrijf van haar vader Johan, Bouwbedrijf W.R. Scholten. De ouders en zus van Chantal waren blij, trots én geëmotioneerd. Het werd een prachtig festijn in Dalen.

Het was de 25ste editie van de Miss Summerverkiezing en daardoor waren er allerlei extra en bijzondere elementen aan het programma toegevoegd. De jury bestond uit Jacques d'Ancona (die zijn sporen heeft verdiend als journalist, voetbalscheidsrechter en jurylid van onder andere de Soudmixshow), Manon Thomas (bekend als presentator van vele televisieprogramma's), Harma Renting uit Dalen (zij heeft kapsalon Twins Hair & Beauty en maakt met haar team internationaal furore) en Miss Summer 2015, Odette Wesseling.

Kandidaten

Naast Chantal waren de kandidaten, die elk een bedrijf vertegenwoordigden, Claudia van Dalen, Studuo 28 videoproducties; Yvonne Meppelink, Venhorst Makelaardij; Romee Meppelink, Roelof Meppelink Vakman Bouwservice; Floor Bruining, Schildersbedrijf Bruining; Britt Withaar, Renate's Salon; Nienke van Selm, Supermarkt Plus Assen - Dalen; Amber Beukeveld, Center Parcs De Huttenheugte.

Alle dames en de bedrijven hadden enorm veel moeite gedaan voor een originele opkomst tijdens de bedrijvenronde. Hun optredens werden zeer gewaardeerd. Zeker ook door de jury, die bij monde van Jacques d’Ancona het respect uitsprak. De uitstraling van de missen en de presentatie van zichzelf en de bedrijven die zijn vertegenwoordigen, spelen een belangrijke rol. Volgens Jacques d'Ancona trok Chantal het publiek met zich mee door haar stralende verschijning.

Het evenement werd gepresenteerd door Francis Beukeveld -in 2004 zelf Miss Summer en inmiddels bekend als model en tv-persoonlijkheid- stelde de juryleden voor.

Little Miss

Na de bijzondere opkomstronde stond de gezamenlijke vrijetijds- en badmoderonde op het programma. De dames zetten hun beste beentje voor. Daarna volgde een act van de uitverkoren meisjes voor Little Miss Summer: Yvette Lubbers, Sara Schipper, Sanne Vrieling, Liselotte Kortman, Fréderieke Segeren, Lieke Welink, Lynn Cremer, Demi Lahuis en Guusje Brouwer. Enkele maanden geleden vond deze verkiezing plaats in het kader van de 25ste editie van de Miss Summerverkiezing. Ook werden toen de dames voor Senior Miss Summer geselecteerd. Daarna lieten de dj's Jeffrey en Joris van zich horen.

De stemming kwam er goed in en het werd een feestje op het terras.

Tijdens deze pauze kwamen ook vroegere presentatoren aan het woord. Serge Vinkenvleugel via het grote scherm en Tijmen Venhorst live op het podium. Overigens was Jacques d’Ancona in de beginjaren de presentator en ook Manon Thomas vervulde deze rol enkele jaren. Tussen de bedrijven door presenteerden ook vele kandidaten voor de verkiezing in eerdere jaren zich.

Galaronde en Senior Missen

De galaronde werd ingeluid door Wouter Koops, ook wel bekend als MC Da Syndrome. De dames zagen er prachtig uit in deze ronde en straalden allemaal. Zij werden begeleid door Joris Lentz en Johnny Kamphuis. Hierin vervulden de Seniormissen, de dames Dijkstra, Meijering-Lucas, Venema-Hoekman, Kip-Lufting, Meppelink-Derks, Venema-Dijksterhuis en Naber-Boesjes, een rol. Zij boden de bloemen aan de missen aan. Deze dames werden begeleid door Griettinus Assen.

Prijswinnaars verloting

Tijdens het juryberaad vond de prijsuitreiking van de verloting plaats. De eerste prijs, een stedentrip voor twee personen inclusief vlucht en hotel (van TravelXL Reisbureau Borger), ging naar Alie Wiers uit Klazienaveen. Tonnie Meijerink won een Rock ‘n Rolle-wijnpakket van Deliwijn Dalen, een kledingbon ter waarde van 250 euro van Optie11 Fashion werd gewonnen door Bettie Beukeveld. Voor Marjan Kuipers uit Wachtum was er een Cool Factor Laser Battle van Center Parcs De Huttenheugte. Truus de Wit uit Veenhuizen mocht 100 euro aan waardebonnen van Ondernemersvereniging Dalen e.o. in ontvangst nemen.

Tijdens het inleidende praatje vestigde Francis Beukeveld nog de aandacht op de heren Henk de Jonge en Theo Kalkdijk, die destijds het initiatief voor de verkiezing namen en sinds kort hun Walk of Dalen hebben.

Daarna was het hoog tijd voor de bekendmaking van de winnaar. Chantal Scholten was overdonderd. Zij kreeg de sjerp omgehangen door Miss Summer 2015, Odette Wesseling. Chantal heeft daarmee onder andere een fotoshoot gewonnen.

Organisatie

De Miss Summerverkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Dalen Promotie. De organisatiecommissie van de verkiezing bestaat uit Ans Hoiting- Kip, Nicolien Venhorst, Bea Meppelink-de Jager, Marja Westenbrink-van Beveren, Annelie Brinks, Mayke Bos, Leonie Wiers en Raymon Boetting.

Net als de voorgaande jaren stonden Angelique Dekker en dansstudio In2Dance garant voor de fraaie choreografie, het geluid was in handen van Powersound en Rick Bosman en Bert Lubberman had gezorgd voor alle fraaie bloemen voor de missen en op het podium. Daarnaast waren er nog tal van Daler en Coevorder bedrijven, die hun aandeel leverden in de vorm van schoenen, kapsels en kleding.