Kunstwerken langs de Vecht onthuld

Zwolle - Tegenover de ingang van Landgoed Anningahof in Zwolle, op de dijk nabij de Vecht, vindt op zondag 28 augustus om 15.00 uur de onthulling plaats van een wel heel bijzonder kunstwerk: de Zieleschepen van Cornelius Rogge.

Deze boten van Rogge zijn met financiële ondersteuning vanuit het project Ruimte voor de Vecht gerealiseerd en worden onderdeel van Kunstwegen, de grensoverschrijdende 160 km lange kunstroute van Zwolle tot voorbij Nordhorn.

De tentoonstelling ‘Ready when you are’ van Elisabeth Stumpf wordt ook op die middag geopend en is te zien in het Kunstwegen Paviljoen tot eind oktober. 

Zieleschepen

Na jaren van vele tochten hebben de Zieleschepen van Cornelius Rogge nu hun eindbestemming bereikt. Ze zijn "aangemeerd" tegen de dijk van de Overijsselse Vecht, aan het begin van de huidige N340, ter hoogte van Landgoed Anningahof.

Stichting Kunstwegen heeft, met brede ondersteuning van alle partners in het project Ruimte voor de Vecht, het kunstwerk opgenomen in de kunstroute van Vechtdal Overijssel. 

Het is tevens onderdeel van het Tien-Torenplan, een plan waarmee de partners in  Ruimte  voor  de  Vecht  de  zichtbaarheid van de Overijsselse Vecht willen vergroten.

Ready when you are

Deze  middag  is ook  de  opening  van  de  solotentoonstelling  ‘Ready,  when  you  are’  van Elisabeth  Stumpf in het kunstwegenpaviljoen van Landgoed Anningahof.

Stumpf verwijst naar verschillende culturele disciplines die toch ook interessante parallellen hebben. Is het een vrolijk carnaval of misschien een angstaanjagend voodoo ritueel? Het is in elk geval een mysterieuze wereld.

Kunstwegen

Tegen het prachtige decor van Vechtdal Overijssel onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 km lange grensoverschrijdende kunstroute.

Van Ohne (Bentheim) tot Zwolle kunt u ruim 75 beelden, objecten en installaties van hedendaagse kunstenaars van nationale en internationale allure terugvinden.

Kunstwegen maakt hoogwaardige kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor een breed publiek, mede door de goede koppeling met de fietsroute LF16 en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal.

Voor meer info: www.kunstwegen.nl  en www.vechtdaloverijssel.nl