Romy Luttmer wint HandelsMISSie 2016 (fotoreportage)

Coevorden - Romy Luttmer is net uitgeroepen tot HandelsMISS 2016. Zij deed mee namens Coop Compact Oldengarm. Daarmee volgt zij Emelie Wesselink op. De acht kandidaten straalden en genoten volop in de volle tent.

De kandidaten waren Esra Neep voor Beautiful White Cosmetisch Salon, Kelly Cremer voor IJssalon La Dolce, Kyra Nijhoving voor Casa Delicias, Lonneke Valkman voor MediaSign Coevorden, Merith Wolters voor Wolters Juweliers, Michelle Tuin voor Dansschool Erik, Romy Luttmer voor CoopCompact Oldengarm en Sharon Hulzebosch voor Ami Kappers.

Top drie

De jury besloot ditmaal niet meteen de naam van de winnaar te noemen, maar maakte eerst de top drie bekend. De uitverkoren dames waren naast Romy Luttmer Esra Neep en Sharon Hulzebosch. De verrassing voor Romy was groot. Zij werd enorm aangemoedigd door haar collega’s van Coop Compact Oldengarm, die uiteraard ook door het dolle heen waren toen bleek dat Romy had gewonnen.

Voorbereidingen

De HandelsMISSie is onderdeel van de Coevorder Horecadagen. Deze avond wordt georganiseerd door Joyce Pietrzak, Helga van der Heide en Lennard Bos. Er gingen heel wat voorbereidingen vooraf aan deze avond. Henk Peter Vos was ook ditmaal de presentator en Wouter Bessels deed wederom de muziekproductie.. De choreografie van de dans was in handen van Marion en Astrid Janssen.

Jury

Aan het begin van de avond stelde Henk Peter Vos de juryleden voor: voorzitter Janice (couturier, lifestyledeskundige en bekend van Shownieuws), Julie Fryer (danseres en bekend van Dancing with the stars), Maurice de Jonge (model en oud-inwoner van Coevorden), Zoë Niewold (Miss Beauty of Drenthe 2015) en Andy Wijnen (modeontwerper).

'Wauw!'

De eerste ronde draaide vooral om de bedrijvenpresentatie. In de daaropvolgende pauze trad Kimberly Fransens (Idols 2016) op, waarna het tijd was voor de dans van de missen. Marion en Astrid Janssen volgden de verrichtingen nauwkeurig en konden tevreden zijn. De dans ontlokte aan Maurice de Jonge de kreet ‘Wauw!’ Tussendoor trad Kimberly nogmaals op, evenals The Power Dance Squad. Emelie Wesselink, HandelsMISS 2015, maakte daarna de prijswinnaars bekend van de in de pauze gehouden verloting.

Tot slot was er de ronde extra vaganza, waarvan de dames eveneens volop genoten. De dames en de organisatie kunnen met tevredenheid terugkijken op het evenement.

Op Facebook staan enige filmpjes van Coevorden huis aan huis. Ook via de Coevorder HandelsMISSie is veel te lezen en te bekijken.

Goede doelen

De kandidaten hielden elk een actie voor een goed doel. De goede doelen waren het Nationaal Ouderenfonds (Esra), DierenLot (Kelly), project Kim Vogel in Oeganda (Kyra), Stichting 4Kidz (Lonneke), Rudie Zwols Fonds (Merith), Samenloop voor Hoop (Michelle), Voedselbank Zuidoost-Drenthe (Romy) en Stichting Haarwensen (Sharon).

Horecadagen

De Horecadagen worden vervolgd met op donderdagavond ‘Groeten uit Coevorden’, op vrijdagavond met ‘Pump it up' (Party Animals, Paul Elstak, Jerome) en op zaterdagavond met Douwe Bob, The Euros en Jerome. Op donderdag is de entree gratis, voor vrijdag en zaterdag zijn nog zeer beperkt kaarten verkrijgbaar.

Meer informatie over de Horecadagen is te vinden op Facebook.