Boom valt op plezierjacht in haven

Coevorden - De Coevorder brandweer kreeg maandag even na 18.00 uur een bijzondere melding. Er was een boom op een boot gevallen in de haven van Coevorden.

Spontaan was een boom omgevallen en terechtgekomen op de boot van de familie Rozeboom uit Nunspeet. Wim en Franca Rozeboom waren net een week op vakantie toen ze haven van Coevorden aandeden.

Wim had de afgelopen 5 maanden avond aan avond en in de weekenden gewerkt om de boot er weer picobello uit te laten zien. Ramen waren vernieuwd en de boot was helemaal overgespoten. En dan dit ongeval, dat doet pijn. Toen de brandweer de boom en takken van de boot had verwijderd, kon de schade worden opgemaakt die -gezien de kracht waarmee de boom de boot had geraakt- nog meeviel.

Ratten

De oorzaak is dinsdagochtend bekendgemaakt: ratten hebben de boom aangevreten. Dat was volgens een woordvoerder van de gemeente niet met het blote oog zichtbaar. De boom stond overigens wel op de lijst om gekapt te worden, maar was geen prioriteit. De havenmeester praat vandaag met de gedupeerden om de schade af te handelen.