HA'i Tea & Gallery breidt uit

Coevorden – Zeven maanden na de opening gaat HA'i Tea & Gallery aan de Wilhelminasingel 7 uitbreiden. De uitbreiding betekent, dat er zowel ruimten op de begane grond als op de eerste verdieping ruimte in gebruik worden genomen.

'Via Stichting Welzijn Coevorden', vertelt eigenares Annemarie Stotijn uit Coevorden, 'kreeg ik het verzoek om plaats te bieden aan biljarters.' Diverse verenigingen kregen enkele maanden geleden te horen, dat zij niet meer terecht konden in Het Bastion en zochten elders een locatie. Door de uitbreiding van HA'i Tea & Gallery is er nu echter weer ruimte beschikbaar.

Met HA'i Tea & Gallery verwezenlijkte zij de droom van haar tweeënhalf jaar geleden overleden zoon Humphrey Alexander. De letters HA in HA'i verwijzen naar hem. Humphrey overleed geheel onverwacht op 38-jarige leeftijd in de nacht van 8 op 9 januari 2014. Humphrey was componist, tekstschrijver, zanger en beeldend kunstenaar. Om die droom te verwezenlijken begon zij een theehuis annex galerie mét een kinderhoek en snoephoekje.

De bovenzaal gaat de Humphrey Alexanderzaal heten. 'Verenigingen kunnen er terecht, maar ook anderen kunnen of in de benedenruimte of in deze zaal ruimten per dagdeel huren. De schildersclub, die hier eerder ook ruimte had, keert terug. Daarnaast denk ik aan het houden van dansavonden, waarvoor de zaal zeer geschikt is met de dansvloer en het podium. Ook kan ik ruimte bieden als repetitieruimte voor bands.' Annemarie krijgt daabij de hulp van vrijwilligers.

Meer informatie staat op Facebook.