Grondleggers Miss Summerverkiezing krijgen eerbetoon

Dalen - De grondleggers van de Miss Summerverkiezing in Dalen, Henk de Jonge en Theo Kalkdijk, kregen een mooi eerbetoon. Op het plein voor de kerk is een Walk of Dalen gerealiseerd, waarop de namen van beide heren op de eerste tegel prijken.

Ze waren best even emotioneel bij deze enorme verrassing ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Miss Summerverkiezing.

Receptie

In restaurant Cornelis vond vanavond een receptie plaats, speciaal voor (oud-)sponsors, (oud-)commissieleden en vrijwilligers van de afgelopen kwart eeuw. Allerlei groepen krijgen dit jaar speciale aandacht. 'Zo hebben we de Little Miss- en Senior Missverkiezing gehad, er komen Miss Summerweken, er wordt een Facebookactie gehouden, er is aandacht voor de oud-missen en op 28 augustus zijn er zelfs bekende Nederlanders', aldus Ans Hoiting namens de huidige organisatie. Deze commissie bestaat naast Ans uit bestaat uit Bea Meppelink, Annelie Brinks, Mayke Bos, Raymon Boetting, Nicolien Venhorst, Marja Westenbrink en Leonie Wiers.

In 1992 vond de eerste Miss Summerverkiezing plaats. Naast Henk de Jonge en Theo Kalkdijk waren meteen vele anderen actief. Ans Hoiting zei in haar toespraak, dat de verkiezing een grote gunfactor heeft. 'Veel bedrijven hebben gesponsord of op andere wijze geholpen en er waren en zijn vele bestuursleden actief.'

Onthulling

De aanwezigen werden verzocht naar buiten te gaan voor een officieel moment. Na een toespraak van wethouder Joop Brink mochten Theo en Henk via de zwarte loper naar een grote doos lopen om die vervolgens op te tillen. Wat zij toen zagen, was de Walk of Dalen en de verrassing was bijzonder groot.

Het is de bedoeling, dat in de toekomst meer tegels worden geplaatst. De immer bescheiden Henk de Jonge zei meteen: 'Het zou mooi zijn als ieder jaar iemand wordt voorgedragen.'

Op een bordje naast de Walk of Dalen prijkt een bordje met de website www.walkofdalen.nl. Deze website komt, na het toevoegen van de informatie van vanavond, in de lucht. Er komt een bestuur, die de zaken van Walk of Dalen gaat behartigen.

Meer informatie over het evenement staat op misssummerverkiezing.nl en op Facebook.