Coevorden huis aan huis 60 jaar: Ahlers Verf & Wand wordt bijna tachtig

Coevorden - Een trouwe klant van de jubilerende krant is ook Ahlers. Dit bedrijf is zelfs een stuk ouder dan Coevorden huis aan huis en viert volgend jaar het tachtigjarig bestaan.

Sinds 2000 zit Ahlers Verf & Wand aan de Printer, maar voorheen was het bedrijf gevestigd aan de Bentheimerstraat 35. ‘Mijn opa en oma zijn daar begonnen’, vertelt de huidige eigenaar Jos Ahlers. ‘Mijn opa begon met het schildersbedrijf en de woonkamer werd opgeofferd voor een winkeltje. Langzamerhand werd de winkel uitgebouwd. Mijn grootouders woonden inmiddels boven. Achter de winkel werd een schuur bijgebouwd. De gemeente wilde toen alle achterstraatjes weghalen. Dat is wel gebeurd achter bijvoorbeeld Schrage en Dimmendaal aan de Friesestraat, maar hier is dat niet doorgegaan.’

Op een gegeven moment werd het plan geopperd om alle winkelstraten te voorzien van een overkapping. Dat zou uniek voor Nederland zijn, maar de toenmalige burgemeester keurde dat niet goed.’

Bennie Ahlers

De opa van Jos overleed vroeg. ‘Toen heeft mijn vader Bennie het schildersbedrijf overgenomen, hij volgde de handelsavondschool en oma zorgde voor de winkel. Mijn moeder Annie kwam ook in de zaak. Mijn oma heeft tot haar pensioen in de winkel gestaan en is definitief gestopt. Zij is nooit weer in de winkel geweest. Zij heeft altijd hard gewerkt en er was nooit vrije tijd. Zij was daarna nog tien jaar met veel plezier in de tuin bezig. Het schildersbedrijf verhuisde in de beginjaren tachtig naar de Morseweg.’ In 1998 ontstonden de plannen voor de verhuizing en in 2000 vond de verhuizing plaats.

Jos Ahlers

Jos was pas 19 jaar oud toen hij in de zaak kwam en werkt er inmiddels alweer 26 jaar. Na het voortgezet onderwijs deed hij de schildersopleiding aan de middelbare technische school (mts) en begon daarna met een studie in de technologische richting aan de hts. Na een jaar heb ik besloten om in de zaak te stappen. ‘Mijn ouders hebben in al die jaren ook heel hard gewerkt in de zaak.’ Zijn vader Bennie is helaas vorig jaar april overleden.