Coevorden huis aan huis 60 jaar: Albert Heijn groeit mee met Coevorden

Coevorden - Veel bedrijven in Coevorden hebben een band met de plaatselijke krant. Dat is zeker het geval met Coevorden huis aan huis, die zestig jaar bestaat. Een aantal bedrijven bestaat zeker net zo lang en heeft door de jaren heen geadverteerd.

Daarom is in de jubileumkrant van Coevorden huis aan huis een aantal bedrijven voor het voetlicht gehaald. Albert Heijn is door de jaren heen meegegroeid met Coevorden.

Vestigingen

Albert Heijn kwam in de jaren zestig naar Coevorden en vestigde zich op de Markt op een steenworp afstand van het voormalige kantoor van de krant. De winkel zat op de hoek van deMarkt en de Friesestraat. Medio jaren zeventig verhuisde de winkel naar de Wilhelminasingel/Sallandsestraat. Voor de winkel was een groot parkeerterrein. In die tijd kwam de heer Co van Ee als bedrijfsleider naar de winkel. Nardus Arends werkt sinds 1975 bij Albert Heijn. Hij omschrijft de winkel aan de Wilhelminasingel als gezellig en knus. De tijden waren toen heel anders. Op de groente-en fruitafdeling, de slagerij en de broodafdeling werden de klanten bediend. De voorraad werd handmatig opgenomen, evenals de benodigde bestellingen. Die werden dan doorgebeld, een bezigheid die veel tijd kostte.

Gansehof

In september 1995 verhuisde Albert Heijn naar het nieuwe winkelcentrum Gansehof, waar het nog steeds gevestigd is. Na een tijdje werd het pand aan de Sallandsestraat/Wilhelminastraat afgebroken en verrees er Het Nieuwe Bastion. Na het vertrek van de heer Van Ee in 2000 kwam Gerard Pannekoek als bedrijfsleider. Enige jaren erna werd het filiaal een franchisebedrijf met Albert Huisjes. Na het vertrek van Huisjes werd het fi liaal overgedragen aan Albert Heijn en kwam er weer een bedrijfsleider. In november 2014 werd de supermarkt na een ingrijpende verbouwing heropend. Dat betekende, dat Albert Heijn ervoor koos om in de Gansehof te blijven. Van Ee werd gevraagd om de opening te verrichten en aan dat verzoek voldeed hij graag.
Nardus heeft dus diverse situaties meegemaakt. ‘De winkel aan de Wilhelminasingel was knus, bij de verhuizing kregen we een spiksplinternieuwe winkel en tijdens de periode van Huisjes was er weer een andere periode.’