Coevorden huis aan huis 60 jaar: 'Aanbod veel breder dan papier'

Meppel / Coevorden - Mas Boom noemt moeiteloos namen en jaartallen als hij aan de krant in Coevorden denkt. Hij vormt samen met zijn broer John en Ineke Lip, directeur business control, de directie van de holding van Koninklijke Boom uitgevers.

Boom regionale uitgevers maakt onderdeel uit van de holding en geeft vele regionale kranten uit, waaronder Coevorden huis aan huis.  Deze krant is inmiddels bezig met de zestigste jaargang. Hij bewaart goede herinneringen aan de familie Van Herpe, Rieks Otten en de medewerkers. Bovenal blikt Mas Boom graag vooruit.

Hij ziet zeker nog bestaansrecht voor de papieren kranten, maar het aanbod is veel breder dan dat. ‘Daarop moeten wij natuurlijk inspelen. Internet is er natuurlijk al lang, bovendien heeft de smartphone internet mobiel gemaakt. Daarom kunnen we ons niet beperken tot papier. Het is aan de consument om te bepalen hoe hij of zij het nieuws wil ontvangen: op papier, via een nieuwsbrief, een wekelijks overzicht van het nieuws.

Voor onze lezers moeten we natuurlijk relevant zijn. Daarom dienen we in verbinding te blijven met de lezers en de ondernemers die de consumenten wil bereiken.’ Boom noemt het uiteraard van belang om de inwoners van de gemeente Coevorden goed te informeren en hen te voorzien in de nieuwsbehoefte. Door interactief te zijn, hebben we een relatie met de lezer. Relevant en betrouwbaar nieuws zorgt voor vertrouwen. Dat vertrouwen stelt ons in staat om de mensen goed te informeren, zowel op journalistiek als commercieel gebied.’

Mas Boom is duidelijk: ‘We zorgen ervoor dat we leuke producten maken tot in lengte van jaren.’