Nieuwe elementen tijdens feestweek Gramsbergen

Gramsbergen - Naast heel veel vertrouwde succesonderdelen kent het programma van de feestweek een aantal nieuwe en verrassende elementen.

Een en ander staat uitgebreid beschreven in de feestgids, waarvan het eerste exemplaar vrijdagmiddag door voorzitter George van den Bout van de Oranjevereniging is overhandigd aan Hendry Alfring.

Voor de feestelijke presentatie van de gids kwamen een aantal leden van de Oranjevereniging naar The Alley. Gezamenlijk werd getoost op het welslagen van de  44e editie van de feestweek, die van 26 augustus tot en met 3 september wordt gehouden.  Een week gebaseerd op het thema Groen, bomvol gevarieerde activiteiten voor alle leeftijden, zoals Panlatvissen, een Lichtstadloop, Straattheater, Markt en een allegorische optocht.

Nieuw in het programma dit jaar is een tweedaags vliegerfestijn op 27 en 28 augustus met vliegeraars uit binnen- en buitenland. Het vliegerfestijn wordt gehouden bij Zalencentrum De Anerhof.

Ook nieuw in het programma is een lampionnenoptocht op vrijdag 2 september.  Die avond wordt een vuurwerkshow gehouden. Samen met de winnende straat van de 'Motivatieprijs' wil de oranjevereniging die avond met zoveel mogelijk kinderen 'het vuur' in de vorm van een lampionnenoptocht voor de vuurwerkshow naar de firma Wagenvoort brengen.

En dan de Gramsberger Avond. De avond die voorheen bol stond van doldwaze sketches krijgt dit jaar een ander jasje. Wat het precies gaat worden wil de organisatie nog niet prijsgeven. 'Het wordt zeker lachen,' belooft de organisatie, die zich vrijdag net als Alfring verguld toonde met de feestgids, waarin het volledige programma staat. Teveel om op te noemen of zoals burgemeester Peter Snijders het in zijn voorwoord zegt: alles komt voorbij in deze feestelijke week. 'Een week die zijn naam ontleent aan het lichtjesfestijn, waarbij alle buurtbewoners het onderste uit de kan halen om hun eigen woonomgeving zo mooi mogelijk te versieren en te verlichten; een sprookjesachtig lichtjesfeest dat voor jong en oud een belevenis is.'

De feestgids wordt komende week bij alle leden van de Oranjevereniging gratis thuisbezorgd.