G1000 Coevorden opent 'hoofdkwartier'

Coevorden - De organisatie van G1000 gemeente Coevorden vestigt zich tot 29 oktober in het winkelpand aan de Friesestraat 26. G1000 is niet alleen in de stad actief, maar gaat in de zomermaanden een tour door de gemeente houden.

Jeanette Croezen van G1000 Coevorden maakte dat vanmiddag bekend tijdens de afsluiting van het Kennisatelier Detailhandel. Zij bedankte daarvoor CMO Stamm en pandeigenaar Plaggenmarsch. 'We zijn er heel blij mee, want de organisatie van G1000 vraagt om afstemming tussen alle vrijwilligers en daarom is een centrale plek heel fijn. Het kernteam overlegt er en er wordt gedacht aan informatiebijeenkomsten, vrijwilligersavonden en een inloopfunctie.'

Het kernteam bestaat uit Jeanette Croezen, Johan Boekema en Harm Jan Veenstra uit Coevorden, Arjan Pieters uit Wachtum, Paul Blaauwgeers uit Aalden, Tineke Kuipers uit Oosterhesselen en Carin Roelands uit Noord-Sleen.

De G1000 is ontstaan in België en inmiddels overgewaaid naar Nederland. In onder andere Amersfoort, Uden en Groningen hebben al een G1000 plaatsgevonden. G1000 is een burgerinitiatief, een burgertop waarbij het streven is dat duizend inwoners met elkaar in gesprek gaan over hun wijk, dorp, stad of gemeente. Om de ideeën vervolgens tot uitvoering te brengen is de hele gemeenschap nodig. Daarom schuiven naast de aanwezige inwoners ook zoveel mogelijk ondernemers, politici en ambtenaren en zogenoemde vrije denkers aan.

Meer informatie staat op de website van G1000 Coevorden.