Honderden kinderen doen mee aan 'Bergje tegen kanker'

Coevorden / Holten - Het is aanstaande vrijdag zover: dan gaan honderden kinderen de Sallandse Heuvelrug beklimmen in het kader van 'Bergje tegen kanker, een initiatief van Ian en Vince van der Pal uit Coevorden.

De basis is gelegd in Coevorden met hulp van de ouders Peter en Ryanne van der Pal, maar inmiddels is 'Bergje tegen kanker' een landelijk actieve organisatie.

Door de ziekte van hun vader opperden de broers Ian en Vince van der Pal afgelopen jaar het idee om een berg te gaan beklimmen in de strijd tegen kanker. Voor volwassenen is er de Mont Ventoux of de Alpe D'Huez, daarom wilden Ian en Vince een eigen berg: dat werd de Sallandse Heuvelrug. De vader van Ian en Vince werd zo'n zeven jaar geleden getroffen door kanker. Tegen alle verwachtingen werd Peter toch beter. Het was een heftige periode in het gezin Van der Pal.

Wandeltocht

De wandeltocht van circa 10 kilometer start om 10.00 uur in Holten. De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijdiing. Kinderen kunnen gratis deelnemen, maar scholen dienen acties te houden voor het goede doel. Net als bij de beklimming van de bergen in Frankrijk is er ook begeleiding door motards. Tijdens één van de rustposten treedt het folkduo Tangarine op, dat ambassadeur is van de stichting. Een filmpje hierover staat op de startpagina van www.bergjetegenkanker.nl

Alle informatie over de stichting, publicaties, het werkstuk van Vince en nog veel meer staan op de site van ‘Bergje tegen kanker’. Het filmpje met Ian en Vince is te zien via deze link.

 

Lees ook:

'We halen de berg naar Nederland'

Bergje op tegen kanker trekt al honderden deelnemers

'Je moet vooral hoop en moed houden'