Voorverkoop voorstellingen Kapitein Kolk gaat van start

Regio - De voorstelling De Kronieken van Kapitein Kolk vaart deze zomer door Drenthe en meert aan op meerdere plekken. Gedurende de maand juli zijn er meer dan twintig voorstellingen.

Die zijn onder meer in Meppel, Smilde, Coevorden, Noordscheschut, Klazienaveen, Diever, Assen en Tynaarloo. De voorverkoop start vandaag en kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Iemandsland.

De voorstelling

De voorstelling draait om Kapitein Kolk. Deze globetrottende gezagvoerder, robuuste roerganger, werd geboren voor het avontuur in (of rond) 1824. Het Orakel van Beurthinge keert deze zomer terug naar zijn Drentse wortels, alwaar deze stoere zeebonk met zijn trouwe schuit de Methusalem de woelige baren trotseert om zijn schipperslatijn rond te bazuinen.

Hij wordt vergezeld door zijn kwartet zonen (Bert Hadders, Wyno Bruinsma, Johan Viswat en Marcel Wolthof), labbekakkende landrotten die louter wat pingelen op hun gitaren en zelfs daarvoor geen knip voor de neus waard zijn. Nee, dan Kapitein Kolk (Erik Harteveld), mysterieus medisch mirakel. Is hij werkelijk de mannelijke muze van de groten der aarde of slechts een oeverloze ouwehoer?

TV-serie

Omdat niet alle avonturen van Kolk in een voorstelling passen is er een zevendelige tv-serie in de maak. Elke zondag na Studio Sport verschijnt er op www.iemandsland.com een nieuwe aflevering. Zie hier de laatste aflevering: