ProRail maakt rechtstreekse spoorverbinding naar Europark

Coevorden/regio - ProRail maakt een spoorverbinding naar het Europark. Goederen en treinen hoeven daardoor niet meer te keren op het station Coevorden, maar rijden direct door naar het Europark.

Ook wordt maar liefst 18 kilometer spoor vernieuwd tussen Almelo en Mariënberg. Gelijkertijd wordt het spoor aangepast, zodat er later dit jaar rechtstreeks gereden kan worden tussen Almelo en Hardenberg.

In verband met de aanleg van het wachtspoor voor goederentreinen rijden tussen 28 april en 4 mei en op 1 juni geen treinen tussen Coevorden en Gramsbergen. Van 2 tot en met 5 juni rijden er ook geen treinen tussen Coevorden en Mariënberg.

In verband met de vernieuwingswerkzaamheden aan het spoor op het traject Almelo-Mariënberg rijden tussen 30 april en 5 juni geen treinen maar bussen tussen Almelo en Mariënberg. Daarom geldt er een parkeerverbod voor één zijde van de Oudeweg van 30 april tot en met 5 juni. Van 2 tot en met 5 juni rijden er geen treinen tussen Mariënberg en Coevorden, zodat de spoorlijn doorgetrokken kan worden naar Hardenberg.

Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht op de website x. Voor info reisinformatie  www.ns.nl en www.vechtdallijnen.nl