Brede school kijkt terug op geslaagde Koningsspelen

Coevorden - De drie scholen van de brede school Som -Panta Rhei-, Mijndert van der Thijnen- en Wilhelminaschool- kijken samen met Kinderwereld en TVC terug op zeer geslaagde Koningsspelen.

De ochtend startte na een openingsdansje Hupsakee op het plein met een gezamenlijk koningsontbijt voor de basisschoolkinderen en de peuters van Kinderwereld.

Daarna gingen de kinderen van Kinderwereld koningsspelletjes doen op hun eigen plein. De peuters die op vrijdagochtend altijd bij TVC actief zijn, deden samen met hun ouders mee aan de koningsspelen. Iedereen was mooi in het oranje en rood-wit-blauw uitgedost.

Door de samenwerking met vijftien leerlingen uit de derde klas van De Nieuwe Veste, begeleid door twee docenten, konden de kinderen van de onderbouw spelletjes doen. De leerlingen van De Nieuwe Veste waren erg enthousiast, net als de kinderen.

Door de medewerking van sportverenigingenen en stagiaires werden in de wijk sportclinics aangeboden. Op de playground van BSV De Poppe verzorgden hockeyvereniging MHCC, volleybalvereniging Vonk en NNSports (pannavoetbal) clinics. In de speeltuin van BSV Lootuinen begeleidde korfbalvereniging Korvesta clinics. In de beweegtuin bij woonwijkcentrum De Schutse had een stagiaire gezorgd voor een bootcampcircuit aangeboden. Badmintonclub BC Bannink Mach bracht de kinderen de grondbeginselen van het badmintonnen bij in de hal van de brede school. In de sporthal konden de kinderen het freerunnen uitproberen. De kinderen vonden het erg leuk om al die verschillende sporten te ontdekken.