Verkiezing Little en Senior Miss Summer trekt veel belangstelling

Dalen - Het was woensdagavond volle bak in De Selkersgoorn bij de verkiezing van de Little Miss Summer en Senior Miss Summer. Deze verkiezing werd georganiseerd in het kader van de 25ste editie van Miss Summer, die plaatsvindt op zondag 28 augustus.

Alle deelnemers presenteerden zich voor de volle zaal en de jury. Heel wat ouders, familie en vrienden toonden belangstelling. Er deden achttien meisjes en acht dames van 65-plus mee. De dames Dijkstra, Wilpshaar, Meppelink, Venema (twee deelnemers hebben deze naam), Meijering en Naber lieten horen en zien, dat zij nog zeer kras zijn. De een wilde wel een dansje maken met begeleider Joris Lentz, de ander vertelde vlot over haar liefde voor Dalen.

De presentatie was in handen van Ans Hoiting, die ook haar eigen moeder (mevrouw Kip) mocht interviewen. De oudste deelnemer, de 94-jarige mevrouw Meppelink, heeft wel een band met Miss Summer. Haar schoondochter zit in de organisatie en haar kleindochter doet dit jaar mee aan de Miss Summerverkiezing.

De jury bestond uit Linda de Mol alias Marja Westenbrink, Miss Summer 2015 Odette Wesseling en Miss Summer 2014 Lisa Dijkstra. Die besloot na rijp beraad, dat alle dames een rol vervullen tijdens de Miss Summerverkiezing in augustus.

De meisjes in de leeftijd van 8, 9 en 10 jaar kwamen ook heel goed voor de dag in fraaie kleding en met mooie dansjes, ingestudeerd onder leiding van Angélique Dekker die jaarlijks ook actief is voor en tijdens de Miss Summerverkiezing. Zij kregen allemaal een waarderend woordje van 'Linda', die daarop haar gouden koffertje opende en bekendmaakte dat negen meisjes actief mogen zijn tijdens de Miss Summerverkiezing. Dat zijn Yvette Lubbers, Sara Schipper, Sanne Vrieling, Liselotte Kortman, Fréderieke Segeren, Lieke Welink, Lynn Cremer, Demi Lahuis en Guusje Brouwer.

De kandidaten voor de Miss Summerverkiezing stellen zich in deze periode voor op Facebook. Daarop zijn ook filmpjes van vanavond te zien. Binnenkort is het complete achttal deelnemers bekend. Verder staat informatie op de site van de Miss Summerverkiezing.