Jongeren overhandigen cheque aan KNGF Geleidehonden

Coevorden - Vier leerlingen van het Hondsrugcollege uit Emmen overhandigden gisteren in de Jumbo aan het EDS-plein in Coevorden een cheque van 1.000 euro, bestemd voor de opleiding van geleidehonden.

Lammert de Jonge uit Emmen nam de cheque in ontvangst. Hij is ambassadeur van KNGF Geleidehonden. Hij had zijn eigen hond Maestro meegenomen.

Lisa Gerats, Ximena Kat, Lotte Mulder en Sara Joldersma kregen op school de opdracht om een project te starten en uit te voeren. 'We hebben twee zaterdagen bij de Jumbo, zowel aan het EDS-plein als aan de Arjen Vonkweg, gestaan. We hebben er cake verkocht en statiegeldbonnen verzameld', aldus Lisa Gerats. Bij de uitreiking was docent en mentor Ingrid Staal van dit actieve viertal aanwezig.

Al enige tijd fungeerden de twee Jumbo's in Coevorden als inzamelpunt voor doppen. Vrijwilligers zorgen voor het inzamelen, sorteren en transport van de doppen. De doppen worden gerecycled, waarna er speelgoed voor kinderen met een beperking van wordt gemaakt. KNGF Geleidehonden krijgt er een vergoeding voor. René Kromkamp, eigenaar van de Jumbovestigingen in Coevorden, en Richard Warners, bedrijfsleider van de winkel aan de Arjen Vonkweg, waren blij om medewerking te verlenen aan de actie. Vorig jaar werd landelijk gezien 40.000 kilo aan doppen bijeengebracht. De teller in dit jaar staat reeds op 20.000 kilo. De opleiding van een geleidehond kost circa 40.000 euro.

Meer informatie over de actie van KNGF Geleidehonden is hier te vinden.