Glasvezel in en rond Dalerveen komt eraan

Dalerveen – Een werkgroep in Dalerveen heeft niet stilgezeten wat betreft glasvezel. Niet alleen Dalerveen en Stieltjeskanaal doen mee onder de naam Glasvezel Stidal, ook Den Hool, Holsloot en Weijerswold hebben zich aangesloten bij het initiatief.

Wellicht komen daar Padhuis en Vlieghuis nog bij. 'Ze kunnen meedoen, maar onze trein rijdt door', aldus Albert Tempels. Afgelopen donderdagavond onthulden Albert Tempels en wethouder Jan Zwiers het eerste bord. Inmiddels is de subsidie van de provincie binnen.

'We zijn in september naar de bijeenkomst van de provincie in Oosterhesselen geweest waar van alles uit de doeken werd gedaan over glasvezel. We zijn daar heel enthousiast door geworden', vertelt Tempels.

Maar liefst 90 procent van de inwoners van de dorpen is enthousiast en dat leidt tot energie om met volle kracht vooruit te gaan. 'We gaan nu eerst een gebiedsanalyse maken om de kosten in beeld te krijgen en zullen een coöperatie opzetten. Als we in dit tempo doorgaan, kan in september de schop de grond in, al zijn we ook tevreden als dat voor januari 2017 gebeurt.'

Wethouder Jan Zwiers toonde zich aangenaam verrast door alle initiatieven voor glasvezel vanuit de dorpen in de gemeente. 'Daardoor is inmiddels de gehele gemeente afgedekt.'

Meer informatie staat op glasvezelstidal.nl en op Facebook.