CoDaC geeft clinics in aanloop naar Grachtenloop

Dalen / Coevorden - Wil jij meedoen aan de 5 kilometer van de Grachtenloop op 26 juni? Volg dan een clinic van loopgroep CoDaC in Dalen, zowel voor beginners als gevorderden.

Gediplomeerde trainers Theo Baks en Hennie Lensink helpen je om de 5 kilometer in je eigen tempo te volbrengen. De clinics worden opgedeeld in twee groepen:

Beginners: Mensen die geen of nauwelijks hardloopervaring hebben maar die graag een keer hun grenzen willen verleggen door eens mee te doen aan dit hardloopevenement. Deze clinic vindt plaats op de maandagavond om 19 uur (Coevorden) en de woensdagavond om 19 uur (Dalen) en start op maandag 11 april.

Gevorderden: Mensen die hardloopervaring hebben en ook graag een keer hun performance willen verbeteren door gerichter te gaan trainen en daardoor misschien wel een nieuw persoonlijk record gaan behalen op de 5 of 10 km.
Deze clinic vindt plaats op een nog vast te stellen avond te Coevorden en start ook in de week van 11 april onder begeleiding van Theo Baks.

Oefeningen

De clinics vinden plaats bij de voetbalvelden van sportpark 't Grootveld in Dalen. Oefeningen die aan bod komen: warming-up, dynamische loopoefeningen, rompstabiliteitsoefeningen, loopscholing, tempo’s op baan en cooling down. Naast deze twee trainingen per week, krijgen deelnemers ook een persoonlijk opbouwschema. Ook geven de trainers advies over de juiste schoenen, kleding, voeding en blessurepreventie.

Meedoen?

Trainen kan gedurende 12 weken, vanaf 11 april tot 23 juni. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Arno Jans: secretaris@codac.nl