Jesper Asselman schrijft Ronde van Drenthe op zijn naam (+filmpje)

Hoogeveen - Dat een renner van Team Roompot zou winnen, daar leek het vijf minuten voor de finish al op. Twee rondes lag Drent Berden de Vries op kop, maar het was ploeggenoot Jesper Asselman die toch de snelste was. Op zijn verjaardag notabene.

De laatste kilometers waren spannend. Zou Berden het redden? Het lukt hem niet. Dat toch nog een Roompot-renner won was extra mooi.

Jesper Asselman genoot van zijn verjaardagscadeau, dat hij zichzelf schonk door op het juiste moment weg te sprinten. 'Zo’n mooi cadeau heb ik nog nooit gehad', zei hij na afloop met een grijns van oor tot oor. 'De Ronde van Drenthe is een mooie koers met chaos, kasseien en de VAM-berg.'

Anderhalve kilometer voor het einde van de wedstrijd spurtte de 26-jarige renner weg. 'Toen ik onder mijn elleboog keek, zag ik dat er niemand meegekomen was. 'Dan heb je de eerste meters mooi te pakken. Ik kon het gat goed houden. Het is altijd een gok, want ik wist dat Dylan Groenewegen in de buurt was. Altijd gevaarlijk. Maar zo'n moment vertrouw je op je intuïtie. Ik had Dylan niet in mijn wiel en ik heb dat laatste stuk alles gegeven wat ik had.'

Niemand kwam meer in de buurt en Jesper kon met de armen in de lucht over de finish. De gevreesde Dylan Groenewegen van Lotto NL-Jumbo werd derde, net achter Mark McNally.