Liveblog en foto's: Ronde van Drenthe 2016 (gesloten)

Hoogeveen - Winnaar van de wereldbeker bij de dames is Chantal Blaak. Zij won de sprint van de kopgroep voor Gracie Elwin, Trixi Worrack en Anna van der Breggen. ‪

Dames

De wereldbekerwedstrijd voor de dames tijdens de Ronde van Drenthe is zaterdagmorgen gestart vanaf de De Tamboer in Hoogeveen. Het startschot werd gegeven door wethouder Jan Steenbergen en Femmy van Issum. Even voor 13.30 uur op de kasseienstrook tussen Valthe en Exloo is de leider in de wereldtour, Lizzy Armistead, uit koers.

13.52 - Het peloton valt uiteen in drie groepen. Groep twee volgt op 40 seconden, groep drie op een minuut, gevolgd door losse rensters.

13.56 - Chantal Blaak wint het keienklassement. Er is een kopgroep van vier.

14.27 - Achtervolgers op VAM-berg zijn uit elkaar geslagen.

15.33 - Winnaar van de wereldbeker bij de dames is Chantal Blaak. Zij won de sprint van de kopgroep voor Gracie Elwin, Trixi Worrack en Anna van der Breggen. ‪

Winnaar van de wereldbeker bij de dames is Chantal Blaak geworden. Zij won de sprint van de kopgroep voor Gracie Elwin, Trixi Worrack en Anna v/d Breggen. #RondevDrenthe #uciwwt

Posted by Ronde van Drenthe on Saturday, March 12, 2016

Heren

Om 12.40 uur vertrokken de mannen voor de 1.1 profkoers. Een van de renners van Jumbo, Steven Lammertink, startte later. Hij had bij de start al een lekke band. De Jumbo-renner kan de achterstand nog inhalen. De heren rijden eerst een neutralisatie achter jeugdrenners van de Peddelaars.

13.30 - Even voor half twee zijn de heren net tweemaal de VAM-berg op gegaan. In eerste instantie lag Jasper Hamelink op kop. Hij werd werd tijdens de tweede klim ingehaald. De renners gaan nu via Gees verder naar Sleen.

14.04 - Kopgroep van zes renners op vier minuten voorsprong. Peloton maakt eindelijk meer vaart. Kopgroep: Gertjan Bosman, Jasper Hamelink, Julius van den Berg, René Hooghiemster, Erik Laton en Frederique Robert.

15.10 Kopgroep is uitgebreid met nog twee renners

15.50 De keienstroken bij Schoonoord hakken er flink in.

16.40 Kopgroep wordt bijgehaald door het peloton op de VAM-berg.

17.00 uur In de straten van Hoogeveen neemt Berden de Vries (Roompot) de leiding. Gaat hij het halen?

17.20 In de laatste ronde wordt de Drent ingelopen door de jagende volgers.

17.29 - Jesper Asselman van Roompot wint. Op zijn verjaardag!