Raad lijkt te gaan instemmen met windmolens

Coevorden - Na zo'n tien insprekers over de windmolenplannen in Weijerswold en Europark e.o. kwamen dinsdagavond uiteindelijk de raadsleden aan het woord. Uit hun reacties bleek overwegend instemming met het collegevoorstel.

De raad neemt er dinsdag 22 maart een besluit over. Het gaat om plaatsing van vier windmolens in Weijerswold en drie op het Europark en buitengebied richting Overijsselse grens.

Voorzitter Johan Stoffels van he platform werd door één van de insprekers verweten dat hij van mening is veranderd: hij zou geen handtekening onder de plannen hebben gezet, terwijl nu bleek dat hij dat wel heeft gedaan. Stoffels legde dat ui: 'Als voorzitter van het platform heb ik ondertekend voor het minst slechte scenario. Als bewoner echter ben ik tegen de windmolens.'

De plannen van Duitse zijde om nabij Weijerswold de windmolens te vervangen door exemplaren van maar liefst 240 meter hoog zijn niet geheel duidelijk. De fracties willen meer overleg en informatie. Arjen Boesveld van Raedthuys, één van de ontwikkelaars in Weijerswold, riep de raadsleden op om haast te maken. Volgens hem houdt iedere vertraging een risico in.

Lees meer de voorgeschiedenis in het dossier Windenergie.